a Big Dream
Nurul Shafiqah Bt Rozuan
Friday, March 7, 2014 | 1:01 PM | 0 comments

Nama diberi Nurul Shafiqah Binti Rozuan. Dia tinggal di Ampang, Kuala Lumpur. Berumur 19 tahun. 
Lahir 5hb December 1995

        Ni adalah roomate aku yang kedua. Hehe, dia ni orang yang pertama dah ada dalam bilik yang aku tinggal. Masuk-masuk bilik je aku pandang katil yang ada dekat tepi pintu, okay dah diambil oleh dia :( Uwaa, so tengok katil double uh so aku decide nak tidur bawah tu :p Hehe, apa yang kelakarnya si ayah dia ni sangat peramah :) Hehe, belum kenal ayah dia bual dengan parents aku macam dah lama kenal oh :D Hehe, so aku pun kenal-kenal dengan dia. 

ayat first aku yang keluarkan dulu tak silap :p

Aku : *Senyum. *Tanya : Sape nama? 
Dia : Syafiqah. Awak?
Aku: Eh eh! Sama lah nama kita. Haha. Saya pun Syafiqa gak :)
Dia : Lah , yeke ? Tak tahu pula :) Nak panggil apa eh?
Aku: panggil saya Pyqa jela. Awak?
Dia : Panggil eqa macam keliru pula, Shaff lah :)
Aku : Oh Shaff eh? Ala panggil jela eqa sebab awakkan panggil saya Pyqa nanti so ada beza juga.
Dia : Boleh lah kalau macam tu.
Aku dengan dia : Gelak sama-sama.

         Haha, actually masa tu dia terkejut sebab aku bawa banyak gila beg macam bawa saparuh dari baju bilik aku nak letak dalam almari yang sangat kecit uh. Ayah dia pun gelak je yang barang aku tak habis-habis dibawa naik ayah aku. Haha. 

        Tapi si Eyqa ni sampai-sampai je tak lama uh dia dah keluar dengan ayah dia beli barang, so tak berapa banyak bual. Hehe, tapi masa MDS banyak kenal dia ni. Dia ni kelakar oh. tapi kadang-kadang pendiam. Hehe, tapi dia ni suka senyum. haha, orang tu kenal ke tak dia akan senyum. yela masa Nad masuk un dia senyum dekat Nad tapi Nad je senyum orang yang dia tak kenal. Haha. Kesian Eyqa.

            Tapi apa-apa un Eyqa, ang memang ohsem. Kau ada masa aku sedih dengan gembira. Kau dengan Nad adalah roomate and bestfriend aku yang paling hot! :) Aku sayang dekat korang berdua. Terima kasih Eyqa sebab sentiasa ada dengan Pyqa masa Pyqa tengah ada problem. Huhu, haaa! Nak habau ni, Pyqa paling bengkek bila cakap dengan Eyqa. Haha, kalau korang nak tahu dia ni kalau tengah cakap syokk dengan dia tiba-tiba rupanya dia tengah otp dengan bf dia. Pehh pehh nyirap je, cakap sorang-sorang rupanya :p HAHAHA, ingatkan dia tengah cakap dengan aku rupanya dengan handphone dia. 

             Haha, selama aku kenal dengan dia ada satu perangai luar biasa yang dia ada. Kalau dia tengah tidur kejut lah dia macam mana pun dia takkan bangun tau! Cuba ada incoming call mesti dia terjaga. So kalau kadang-kadang dia susah nak bangun, aku call dia pergh terus bangun. Jangan memaen :) Hehe, hebatkan dia? haha :p Sorry eyqa :) Hehe, saja gurau-gurau :D

Pesanan,

              Eyqaa.. Pyqa dah tanak tengok Eyqa nges dah tau lepasni. Pyqa nak tengok Eyqa senyum je tanak ada masalah dah. Ingat pesanan Pyqa, apa-apa un yang terjadi semuanya ada hikmah dan dugaan yang Allah kasi dekat Eyqa ue sebab DIA nak tengok samaada Eyqa tabah dengan ujianNya atau tak :)

           Eyqa... Lepasni mungkin kita tak jumpa dah sebab Pyqa un dah nak pindah macam yang Eyqa tahukan? Tapi tak apa, ala KL uh senang je nak jumpa. Kalau ada masa kalau Eyqa sudi kita jumpa ye dear? Eyqa, terima kasih juga dekat Eyqa dengan Nad sebab jaga Pyqa masa Pyqa sakit :') Pyqa hargainya sangat2. 

                 Eyqa, terima kasih juga sebab selalu teman Pyqa study walaupun akhirnya Pyqa yang tidur awal :p hahaha, k dah jangan gelak :p senyum je. Terima kasih semuanya, maafkan Pyqa andai Pyqa pernah mengata ke wat salah ke dekat Eyqa :'( Pyqa minta maaf ye, halalkan semuanya ye Eyqa. Sayang roomate aku dua-dua neh :)

Maybe masa Eyqa baca post Pyqa neh, Pyqa dah cuti sem or dah pindah Tapah :') 
SAYANG SELALU.

Take care okay dear,
xoxoxoxoxo.

Sahabatmu,
Nursyafiqa Binti Mohd Halim 

Love both of u until endless.

OLD / NEW